Саноцький повіт

Санок м-ко

Kamieniczki mieszczańskie w rynku z XVIII-XIX w.

Zabudowa w stylu eklektycznym i secesyjnym z XIX/XX w., wille na obrzeżach starego miasta.

Джерело: [2006 р.]

Список літератури – на сайті «».

Володислав кн[язь] Опольський надає францисканам ґрунт під м. Сяноком. В Розенберґу, 27 лютого 1377 р. [Грушевський М. С. Кілька грамот Володислава Опольського (1903 р.), № 1].

Кор[оль] Жиґимонт Авґуст забороняє сяноцькому старостинському уряду потягати до панщини селян волоського права, 28 червня 1548 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), № 96].

Центральне кладовище, українські поховання, Сянок
В Сяніцькому деканаті з 24 церков залишилася лише 21 церква. Шістнадцять з них перемінені на польські костели, одна – на музей, одна – на магазин, а…
Картосхема деканату за О.Іванусівим
Карта Київської військово-картографічної фабрики, масштаб 1:100000, аркуш 106, друк 2001 р. (за матеріалами 2000 р.).
Карта
Administracja Apostolska Lemkowszczyzny
Administracja Apostolska Lemkowszczyzny (+)
Джерело: Іванусів О. Церква в руїні. – St. Catharines, 1987, с. 51.
Печатка апостольської адміністрації Лемківщини
Кляштор францисканців
Загальний вигляд. Джерело: rzeszow.org.pl [2006 р.] 	Kościół parafialny Przemienienia Pańskiego z 1886 r. 	Джерело:…
Костел Преображення
Парафіальна греко-католицька церква [2007 р.] 	Деканат Саноцький. 	Джерело: archidiecezja-gr.opoka.org.pl
Церква св.Дмитра
Діюча греко-католицька церква (станом на 30.06.2000 р.) 	Джерело: archidiecezja-gr.opoka.org.pl 	Murowana cerkiew katedralna, klasycystyczna z 1784…
Церква св.Трійці (+)
Заїзд
Заїзд
Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku 	Utworzono je jako park etnograficzny w 1958 roku. Na 38 ha terenu znajduje się ponad sto obiektów…
Музей народного будівництва (+)
Портрет з колекції Августа Бельовського. Джерело: Sokołowski A. Dzieje Polski ilustrowane. – Warszawa, 1900, t. 2, s. 296. 	Григорій з Санока –…
Григорій з Санока