Пам’ятки

2008 р. Гоголівські пам’ятки сподіваються відремонтувати за рік

Дата: 28.01.2008

Із держбюджету Полтавщині виділили 20 млн грн на відзначення в квітні наступного року 200-річчя з дня народження Миколи Гоголя.

– Зараз вирішуємо, як краще розпорядитися цією сумою, – говорить начальник управління культури й туризму Полтавської облдержадміністрації Володимир Годзенко.

Попередньо планують відновити пам’ятник письменникові в райцентрі Диканька. У Гоголевому Шишацького району зроблять реконструкцію батьківського будинку Гоголів-Яновських та капремонт театру ім. Гоголя в Полтаві. У Великих Сорочинцях реставрують Будинок культури, літературно-меморіальний музей. На його місці колись стояв будинок, в якому народився письменник. Хрестили Гоголя в місцевій Спасо-Преображенській церкві. Нині в ній ремонтують іконостас.

– Ми переживаємо, чи встигнемо щось зробити до ювілею, – розповідає директор музею у Великих Сорочинцях Валентина Міщенко, 60 років. – До сих пір ніяких здвигів по підготовці не було. Терміново треба міняти покрівлю, вона в аварійному стані.

Юлія Міхно

Джерело: “Газета по-українськи”