Панівці с

Замок Потоцьких

Замок Потоцьких

Розмір зображення: 518:800 піксел

Комплекс споруд замку 15 – 16 ст., 1770 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Замок збудував Іван Потоцький (1555 – 1611 рр.) в 2 пол.16 ст. В 1621 р., він витримав облогу турків Османа, в 1633 р. – облогу турків Абази-паши. 19 травня 1651 р. козаки здобули замок. Замок відновлено в 2 пол.18 ст., в 1769 – 1770 рр. тут базувались загони Барської конфедерації. Після цього замок занепадає [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 126].

Вкладені елементи

1 – замок (руины); 	2 – дворец (руины); 	3 – дом коллегиума. 	[Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1986 г., т. 4, с.…
1995 р. Загальний вигляд зі сходу (+)
Палац (руїни) 15 – 16 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під…
Палац (+)
Будинок колегіуму 17 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під…
Колегіум (+)