Церква Успіння

Церква Успіння

Розмір зображення: 800:513 піксел

Церква Успіння в Старих Панівцях згадується в 1565 р. Братство затверджене в 1732 р. В 1740 р. була до половини кам’яна, зверху дерев’яна. Нова кам’яна церква збудована біля 1758 р. В 1860 р. до входу прибудовано дзвіницю. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 130 – 131].

Церква вознесіння Марії 1748 р. у Верхніх Панівцях [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 5].

Панівці. Церква: орієнтація орієнтація вівтаря 90°, до головної вулиці – С2. Спостереження М.І.Жарких, 29 липня 1995 р.