Церква св.Параскеви

Церква св.Параскеви

Церква св.Параскеви 1891 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 137].

Дерев’яна церква св.Параскеви 1899 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 112].

с. Острожець.

Мостиський.

Церква св. Параскеви. 1899.

Вперше церква згадується у документі 1483 р. Попередня дерев’яна будівля була зведена у 1714 р. У 1899 р. на її місці збудували теперішню дерев’яну тризрубну одноверху церкву, увінчану великою банею з ліхтарем і маківкою на восьмерику нави. З 1959 по 1989 р. стояла зачиненою. Мешканці не дозволили влаштувати в ній склад чи архів.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 367.

Довідка на сайті