Широколанівка с

В минулому — Ландау, Ландава.

Центрального Виконавчого Комітету УСРР 31 серпня 1935 р. «Про найменування деяких районів і районних центрів УСРР»: перейменувати центр Карло-Лібкнехтівського району село Ландау — на село Карла Лібкнехта.

Указ Президії ВР УРСР від 8 серпня 1945 р. « Варварівського і Тилігуло-Березанського районів, Миколаївської області, та утворення Широколанівського району в складі Миколаївської області»: Розукрупнити Варварівський і Тилігуло-Березанський райони, Миколаївської області, утворивши на їх території Широколанівський район з райцентром в селі Карла Лібкнехта.

Відповідно до назви району перейменувати село Карла Лібкнехта в село Широколанівка і Карло-Лібкнехтівську сільську Раду — в Широколанівську.

Зульцівську сільраду надалі іменувати Веселівська і центр якої село Зульц іменувати — Веселе.

Указ Президії ВР УРСР від 7 червня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Миколаївської області»:

Хутір Грінвальд, Веселівської сільської ради Широколанівського району, іменувати хутір Зелений Гай.

Село Фріденгейм, Іванівської сільської ради Широколанівського району, іменувати село Щасливе.

Хутір Джон-Рід, Ковалівської сільської ради Широколанівського району, іменувати хутір Суха Балка. [Всі три нині невідомі.]

Село Веселе скасоване в 1950-х роках під час утворення Широколанівського воєнного полігону: