Мостиська м

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1404 р. – надано магдебурзьке право. Замок згадано в 1648 р. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Верховна Рада України постановляє (08.07.1999, № 876-XIV): Включити у межі міста Мостиська Мостиського району Львівської області 1094,8 гектара земель Мостиської міськради та 0,15 гектара земель Гостинцівської сільради Мостиського району і затвердити межі міста загальною площею 1391,9 гектара.

Указ Президії ВР УРСР від 7 травня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Дрогобицької області»:

хутір Парцеляція, Мостиської міської Ради, іменувати хутір Подолянський; [Нині невідомий.]

хутір Парцеляція, Сулківщинської сільської Ради, іменувати хутір Ланівка.