2009 р. Родині, яка самовільно збудувала житло біля дерев’яної церкви на Сихові у Львові,…

2009 р. Родині, яка самовільно збудувала житло біля дерев’яної церкви на Сихові у Львові, знесуть будинок

Дата: 04.09.2009

Сьогодні, 4 вересня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про знесення будинку на вулиці Майданній, 9, що в Сихівському районі Львова. Про це повідомив кореспондент ЗІКу. Як пояснила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, це самочинна забудова в плебанії дерев’яної церкви Пресвятої трійці, що є пам’яткою архітектури державного значення.

Туди самовільно вселилася сім’я Паращаків, яка не хоче покидати це житло. Утім є відповідне рішення Сихівського районного суду. Окрім того, є висновки відповідних служб, зокрема управління МНС про неможливість проживання у цьому місці біля церкви.

Як зазначив мер Львова Андрій Садовий, ці люди ще й перешкоджають проведенню богослужінь. Їм неодноразово пропонувалися різні варіанти житла, утім родина відмовлялася переселитися. Міська рада навіть пропонувала квартиру у новобудові і далі не відмовляється від своїх пропозицій.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»