2007 р. Центральний державний історичний архів Львова оцифрують

Дата: 25.05.2007

Уже влітку можуть розпочатися роботи щодо оцифруваня документів Центрального державного історичного архіву Львова. Як розповів координатор візуального проекту Центру міської історії центрально-східної Європи Богдан Шумилович, наразі цей проект перебуває на стадії розробки.

Якщо ж найближчими місяцями вдасться вирішити всі паперові питання, то оцифрування розпочнеться влітку і триватиме протягом року. Електронні копії архіву розмістять на сайті Центру міської історії центрально-східної Європи.

Частину коштів на проект, а зокрема оплату роботи технічного персоналу виділив австрійський меценат Гаральд Біндер, який і є засновником вищезгаданого Центру.

Одна сканована електронна копія з архіву коштуватиме близько 10 центів. Вартість такої копії за державним прейскурантом становить 96 гривень.

Джерело: “Львівський портал”