2009 р. Завтра волонтери впорядковуватимуть Пагорб Слави у Львові

Дата: 29.04.2009

30 квітня з 13.00 до 16.00 на Пагорбі Слави у Львові (вул. Пасічна) молоді волонтери допомагатимуть працівникам ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» впорядковувати військові поховання до Дня Перемоги. Про це сьогодні, 29 квітня, ЗІК повідомили у Федерації скаутів «Галицька Русь».

Організатори запрошують всіх охочих долучитися до впорядкування військових поховань. Всім учасникам толоки на згадку подарують «георгіївські» стрічки. Толоку п’ятий рік поспіль організовує Федерація скаутів «Галицька Русь» в тісній координації з Львівською міською радою ветеранів та дирекцією музею-заповідника.

Крім робіт з благоустрою території некрополя, галицькі скаути опікуються долею окремих пам’ятників на Пагорбі Слави, що потребують ремонту. Зокрема, в 2008 році була завершена комплексна реконструкція стели в пам’ять жертв Першої Світової війни – кошти на завершення реконструкції були зібрані львівськими підприємцями-меценатами. Крім цього скаути спільно з підприємством Львівської обласної ради «Доля» здійснили реконструкцію пам’ятника на могилі Героя Радянського Союзу розвідника М. Кузнецова.

На черзі – братська могила, де поховані танкісти, в тому числі члени екіпажу танку «Гвардія», зокрема – Герой Радянського Союзу, почесний громадянин Львова, українець, уродженець Сумщини Олександр Марченко. Постамент пам’ятника на братській могилі танкістів, де поховані 18 воїнів, загрожує обвалитися та потребує термінової реконструкції.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»