2008 р. На Пагорбі слави у Львові відкрили пам’ятну дошку на місці поховання вояків…

2008 р. На Пагорбі слави у Львові відкрили пам’ятну дошку на місці поховання вояків Російської імперії

Дата: 10.05.2008

Учора, 9 травня, на честь Дня перемоги, у Львові на Пагорбі слави представники російських організацій та УПЦ МП відкрили пам’ятну дошку на меморіалі спільної могили воїнів Російської імперії, полеглих у 1914-1915 роках під час Першої світової війни. Усього в могилі поховано 2817 осіб, третина з них – українці. Про це повідомив кореспондент ЗІКу.

На пам’ятні дошці є текст російською мовою: „Вечная слава героям, русским воинам, павшим в боях с австро-немецкими войсками 1914-1915 годов”.

Ініціатором встановлення дошки стала ГО Федерація скаутів „Галицька Русь” на чолі з Кирилом Арбатовим. Раніше скаути з „Галицької Русі” організували толоку й поприбирали поховання на Пагорбі слави. Кошти на виготовлення пам’ятної дошки надали львівські підприємці та консульство Російської Федерації у Львові.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»