Вітраж сходової клітки

Вул. Паркова, 12

1897-1898 pp., архіт. К.Боублік

Псевдовітраж, репрезентативний

Прозоре скло, травлення. 40: 115 см

Прямокутна площина прозорого скла, видовжена по вертикалі. Композиція вітражного полотна симетрична щодо вертикальної та горизонтальної осей. У центрі вітража – розетка у вигляді квітки волошки, від якої тонкими лініями відходять вгору і вниз стебла, описуючи умовну вісімку. Стебла розвиваються стилізованими великими і малими листками та завитками. Тонкі стебла, які відходять від квітки вправо і вліво, описують ще одну малу вісімку, теж декоровану листками. Правий і лівий боки вітражного полотна декоровані колонами з капітелями. Колони з’єднані між собою у верхньому і нижньому краях полотна двома завитками, з яких звисає трилисник. Замикає зображення широка матова смуга, яка оперізує вітраж по периметру.

Література. Державний архів Львівської області, ф.2, оп.1, спр.5020, арк.7, 9,11.

Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с. 214.