Пильникарська вул.

Пильникарська вул.

Перспектива від пл. Старий Ринок. 18 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких.

Від площі Старий Ринок відходить тупикова вулиця Пильникарська, названа так 1871 року. У середині ХІХ століття мала назву Миколайська, бо проходить поблизу церкви Святого Миколая.

У житловому будинку № 2 у 1950-х було приміщення автостанції на площі Старий Ринок. У житловій будівлі № 5 за польських часів була пекарня Фінка. У житловому будинку № 6 до 1939 року містилася пекарня Бекермана. У житловій будівлі № 8 за польських часів була пекарня Шнауцера, зараз тут туристичне агентство “Леопорто”. Адресу № 8-а має ветеринарний кабінет. Забудова вулиці у стилі класицизму та сецесії.

Паралельно до вулиці Пильникарської розміщена вулиця Смерекова, названа так 1871 року. У середині ХІХ століття мала назву Під Смерекою. Забудова вулиці – класицизм, сецесія, конструктивізм.

Джерело: “”, 8 травня 2008 року, № 64 (372)