Нечуя-Левицького вул.

Перехрестя вулиць Коперника, Сахарова та Вітовського з вул.Чупринки з’єднує вулиця Нечуя-Левицького, названа так 1946 року на честь видатного українського письменника Івана Нечуя-Левицького (1838-1918). Від 1895-го вона мала назву Ленартовича на честь польського поета, два погруддя якого розміщені на будинку № 3, 1945-го недовго називалася Драгоманова. Під № 2-а завершують зводити новий житловий багатоквартирний будинок. У будинку № 3 із погруддями Ленартовича містяться аптека та магазин “Імперія чаю”. У житловому будинку № 4 у 1950-х була меблева артіль “Стахановець”, у 1960-1980-х – майстерня індпошиву та ремонту взуття.

Під № 4-а – міська організація Конгресу Українських Націоналістів. У будинку № 12 за польських часів було електротехнічне підприємство “Техніка” Бешльоса, зараз тут ювелірна майстерня “Антиквар”.

У житловому будинку № 23 за Польщі була торгівля деревом Беттера. Забудова вулиці – класицизм, сецесія, вілли.

Джерело: “”, 26 жовтня 2007 року, № 193 (263)