2008 р. Коштом США у Львові реставрують 40 ікон

Дата: 15.09.2008

Сьогодні, 15 вересня, у Львові Фонд Посла США зі збереження культурної спадщини підписав грант на реставрацію збірки колекції ікон «Студіон» при монастирі студитського уставу. За два роки на суму 42800 тис. доларів планують реставрувати 38 ікон і два шедеври сакральної різьби. Про це йшлось під час урочистої церемонії підписання гранту.

Окрім того, цей проект передбачає друк повноколірного двохмовного альбому пам’яток та обладнання охоронною та пожежною сигналізацією Церкви-музею сакрального мистецтвам. Блаженного Казимира-Климентія Шептицького, що знаходиться на вул. Кривоноса, 1.

Розробником та виконавцем проекту є Львівська асоціація розвитку туризму та голова Комісії сакрального мистецтва, д-р богослов’я, хранитель колекції «Студіон» о. Севастіян.

За словами архієпископа львівського владики Ігоря (Возняка), порятунок однієї ікони, це порятунок життя в цій іконі, порятунок мистецтва і цілої епохи. Запропонований проект стане подальшим каталізатором створення Церкви-музею.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»