2008 р. У львівському костелі святого Казимира вперше за 50 років відбулась Свята Літургія

У львівському костелі святого Казимира вперше за 50 років відбулась Свята Літургія

У Львові на саме Різдво, 7 січня, вперше за останні 50 років у давньому костелі святого Казимира, що на вул. Кривоноса, 1, відбулась Свята Літургія, – про це сьогодні, 9 січня, ЗІК повідомила прес-служба Львівської архиєпархії УГКЦ.

Різдвяну Святу Літургію відслужили о. д-р. Севастіян, о. Вороновський та о. Антоній. Як йдеться у повідомленні, відтепер у храмі Богослужіння відбуватимуться щодня у будні дні о 8.00 та в неділю і святкові дні о 10.00.

Наступної неділі, 20 січня, о 10.00 в приміщенні давнього костелу святого Казимира відбудеться освячення відреставрованого храму, а також офіційне відкриття музею сакрального мистецтва.

У майбутньому при храмі планують створити Східноєвропейський науково-дослідницький центр збереження і розвитку сакрального мистецтва «Ікона дзеркало історії та віри». Центр створять на базі вже існуючої збірки ікон «Студіон», що налічує понад 4000 екземплярів сакрального мистецтва.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»