Д

Дудаєва вул.

Дудаєва вул.

Розмір зображення: 800:600 піксел

Вулицю Стефаника з проспектом Шевченка з’єднує вулиця Дудаєва, названа так 1996 року на честь президента Чеченської Республіки Ічкерія Джохара Дудаєва (1944-1996); від початку XIX століття називалася Хорунщина; від 1955 року – Зіморовича на честь львівського бургомістра і хроніста Бартоломея Зіморовича (1597-1677); від 1871-го – Хорунщина нижча; в часи німецької окупації – Агорнштрассе; у 1944-1996 роках – Лермонтова на честь видатного російського поета Міхаіла Лєрмонтова (1814-1841).

Забудова вулиці: класицизм, історизм.

Джерело: “”, 24 жовтня 2008 року, № 156 (464)

map.meta.ua
16 жовтня 2008 р. Фото М.І.Жарких.
2008 р. Перспектива від просп. Шевченка в бік вул. Томашівського
2013 р. Перспектива від просп. Шевченка в бік вул. Томашівського
Будинок (вул.Дудаєва, 2) споруджено у 1884 р. (архіт. Л.Бодашевський). Він прикрашений рельєфами та скульптурами поетів А.Міцкевича та Ю.Словацького.
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Ліворуч – вул. Волошина, праворуч – вул. Дудаєва.
Житловий будинок (№ 3) (+)
Фасад по вул. Дудаєва. Праворуч, за рогом – починається вул. Григоровича. 7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будинку № 5 до 1939 року містилося…
Житловий будинок (№ 5)
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Ліворуч – вул. Григоровича, праворуч – вул. Дудаєва. 	У будинку № 7 за часів СРСР був продуктовий магазин-салон…
Житловий будинок (№ 7)
Будинок (вул.Дудаєва, 8) споруджено в 1885 р. (архіт.В.Галицький) для польського гімнастичного товариства “Сокіл”. В 1907 р. до нього прибудували…
Товариство “Сокіл” (№ 8) (+)
Будинок (вул.Дудаєва, 9) споруджено в 1906 р. (архіт.В.Равський, скульптор Е.Плішевський) для Політехнічного товариства. На під’їзді – горельєф бога…
Політехнічне товариство (№ 9) (+)
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Ліворуч – вул. Дудаєва, праворуч – вул. Ковжуна. 	У будівлі № 10 за польських часів був продаж фортепіано…
Житловий будинок (№ 12)
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будинку № 14 до 1939 року містилася народна друкарня Шийковського і редакції газет “Відомості театральні” та…
Житловий будинок (№ 14)
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будівлі № 15 за Польщі була редакція газети “Слово польське”, за Радянського Союзу – Інститут прикладних…
Житловий будинок (№ 15) (+)
Будинок (вул.Дудаєва, 17) споруджено в 1911 р. (архіт.В.Дердацький, В.Мінкевич) для Педагогічного товариства, котре працювало тут до 1940 р. 	У…
Педагогічне товариство (№ 17) (+)
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Ліворуч – вул. Томашівського, праворуч – вул. Дудаєва. 	У будинку № 18 в роки польського панування працювала…
Житловий будинок (№ 18)
Будинок (вул.Дудаєва, 19) споруджено в 1924 р. (архіт.Є.Червінський) у стилі класицизму для дирекції Ходорівського цукрового заводу. 	У будівлі № 19…
Офісний будинок (№ 19) (+)
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Ліворуч – вул. Дудаєва, праворуч – вул. Томашівського. 	Будинок (вул.Дудаєва, 20) пам’ятний тим, що тут в 1910 –…