Вітраж сходової клітки

Вул. М.Драгоманова, 23

Класичний вітраж, репрезентативний

Свинцеве обрамлення, моліроване скло, “кругляки”. 60: 113 см, фрагмент

Вітражне полотно розділене віконними рамами на чотири сегменти, з яких збереглися лише два верхніх, прямокутної форми. Кожен сегмент обрамлений тонкою пурпуровою смугою. Вітражне полотно зібране за принципом сітчастого рапортного вітража, Рапорт складений з наступних елементів: у центрі розташований жовтий “кругляк”, від нього вправо і вліво відходять два блідо-голубі чвертькола. Вгору і вниз від кутів обох чвертькілець відходять однакові шматки голубого скла, вирізані вздовж верхнього і нижнього країв по формі елементів композиції. Такий хрестовидний рапорт викладений у шаховому порядку. Цей рапорт виконаний у двох варіантах кольорів – жовта середина і голубі елементи умовного хреста, жовта середина і біло-рожеві елементи хреста. Рапорти одного кольору розташовуються один біля одного, утворюючи таким чином голубі і рожеві сітчасті смуги на вітражному полотні.

Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с. 203.