2009 р. Чиновники запевняють, що не забудують Замкову гору

Дата: 06.05.2009

Подільська районна адміністрація виключає забудову Замкової гори при залученні інвестора до реконструкції парка, розташованого на ній. Про це журналістам сказав голова райадміністрації Євген Романенко, пише Київ.proUA.com з посиланням на “Українські новини”. “У всіх засобах масової інформації йде інформація, що продається земля з метою забудови Андріївського узвозу, забудови Замкової гори. Ця інформація повністю не відповідає дійсності”, – сказав Романенко.

За його словами, райадміністрація в рамках своїх повноважень провела громадські слухання для ознайомлення городян з розпорядженням КМДА про залучення інвесторів до реконструкції парків, до числа яких увійшов парк на Замковій горі. Романенко підкреслив, що завданням інвестора при реконструкції парку буде винятково його впорядкування. Зокрема, облаштування доріжок, зовнішнього освітлення, встановлення лавок.

Проте він відзначив, що комунальне підприємство з утримання зелених насаджень Подільського району, провівши переговори з можливими інвесторами реконструкції, не одержало їхньої згоди. Романенко припустив, що причина цього – фінансова криза або незацікавленість інвесторів виступати як меценати. Він також вважає, що у разі неможливості знайти інвесторів місто і район ухвалять рішення реконструювати парк за рахунок бюджетних коштів.

Як відомо, у січні КМДА вирішила залучити інвесторів до реконструкції 14 парків на території міста, серед яких парк на Замковій горі. У 2007 році КМДА запропонувала меценатам реконструювати і утримувати парки і сквери на території міста.

Джерело: “Українська правда – Київ”