Теліги вул.

Бабин Яр

Бабин Яр

Комплекс пам’яток на місці масового знищення мирного населення та військовополонених в урочищі Бабин Яр під час гітлерівської окупації (між вулицями Мельникова, Дорогожицькою та О. Теліги) – пам’ятка історії (1976-2001 роки) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Комплекс пам’яток на місці масового знищення мирного населення та військовополонених в урочищі Бабин Яр під час гітлерівської окупації (між вулицями Мельникова, Дорогожицькою та О. Теліги) – пам’ятка історії (1941 – 1943, 1976-2001 роки) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

На пам’ятник Олені Телізі витратять 2 мільйони (5.04.2013)

Скульптурну композицію мають відлити з бронзи і встановити на території меморіального комплексу «Бабин Яр». Завершити роботи повинні упродовж місяця.

Осквернення пам’ятника у Бабиному Яру є провокацією – урядовий уповноважений (24.09.2014 р.)

Невідомі вандали сплюндрували пам’ятник розстріляним євреям «Менора», встановлений у Бабиному Яру в Києві, у ніч проти 24 вересня 2014 року.

Пам’ятник загиблим у Бабиному Яру
Пам’ятник загиблим у Бабиному Яру (+)