2009 р. Київський “Шоколадний будиночок” передано музею російського мистецтва

Дата: 03.04.2009

У будівлі на вулиці Шовковичній, 17, відомій як “Шоколадний будиночок”, буде організовано філію Київського музею російського мистецтва. Відповідне рішення було прийнято депутатами Київської міської ради на засіданні 2 квітня, передає УНІАН. Відповідний проект підтримали 113 з 117 присутніх в залі депутатів Київради.

Згідно з прийнятим рішенням, Дитяча картинна галерея Києва, яка зараз розміщена у “Шоколадному будиночку”, буде реорганізована та приєднана до Київського музею російського мистецтва і надалі функціонуватиме вже як філія відомого музейного закладу. Голова постійної комісії Київради, депутат БЮТ Олександр Бригинець наголосив, що майно Дитячої галереї, яке передається на правах оперативного управління Київському музею російського мистецтва, при реорганізації буде повністю збережено.

За його даними, у проекті рішення йдеться про загальну площу приміщень близько 1,3 тис кв м. Прийняття Київрадою цього рішення, як наголосив Бригинець, тепер майже унеможливлює спроби окремих зацікавлених осіб перенести галерею з привабливого місця розташування, оскільки філію музею значно важче виселити, ніж звичайну галерею.

Більш того, як сказав Бригинець, є надія, що найуспішніший у питаннях самофінансування музейний заклад столиці зможе привести до ладу приміщення “Шоколадного будиночка”, які багато років не ремонтовувались і зараз знаходяться в жахливому стані.

Рішення Київради також передбачає створення Міського центру реставрації та експертизи музейних експонатів при музеї російського мистецтва. Водночас цей центр передбачено розмістити у будівлі на вулиці Терещенківській, 9-А, де виділено з цією метою 260 кв м.