2009 р. Стародавній будинок на Шовковичній переробляють на чиюсь резиденцію?

Дата: 02.09.2009

Стародавній чотириповерховий будинок у готичному стилі на вул.Шовковичній, 19 активно реставрують. Подейкують, що сюди незабаром в’їде новий господар цієї прекрасної пам’ятки архітектури, пише “Сегодня”. На даху замка робітники знімали покрівлю, малярі і штукатурщики працювали на фасадах.

За словами директора студії, яка займається реставрацією, Юрія Бабича, основне завдання робіт – відновити історичний вигляд. Навіть інтер’єри відтворюють за історичними фото. Роботи планують завершити до нового року.

За словами охоронців будинку, це житловий дім, але буде він багатоквартирним чи на одну родину сказати не можуть. “Якщо скажуть ставити двері в кожну квартиру, то буде елітний житловий будинок або готель. Якщо ні, то, можливо, чиясь резиденція”, – сказав Бабич.

Замовником робіт є якесь ТОВ “Портокале”, якому належить будинок (згідно з рішенням Київради від 2.04.2009 про продаж ділянки на вул. Шовковичній, 19).

За словами начальника Головного управління охорони культурної спадщини КМДА Руслана Кухаренка, про цю справу, як і про сам будинок він нічого не знає.