Шата на ікону, 1780 р.

СИМИГИНОВСЬКИЙ СЕМЕН – київський майстер. У 1762 р. за дорученням київського магістрату описував майно золотаря Івана Равича після його смерті. Мав синів Романа і Федора, які померли у 1811 р. У 1787 р. уклав договір з Києво-Печерською лаврою на виготовлення речей. З його виробів відома лише шата ікони (Державний історичний музей УРСР у Києві, № 6808), на якій є напис:

«Бившой госпоже полковнице Феодосии Донской старшины, а ныне покринатий монашеского чина имя єй Єлисаветъ, въ Киево-Богословский девический монастырь коштомъ собственнымъ ея зделана серебряная шата Івану Богослову. Весомъ фунтовъ 18, 6 лотовъ, проби 12; за госпоже ігуменіи Заифии Протанской и при священникахъ тогожъ монастиря Петра Туманского, Иосифа Коклоевского. И всей шате подписано. 1780 года месяца февраля 20 дня. А золочена 1781 года месяца іюня. Червонцовъ 18 на позолоту. А делана въ майстра Семена Симигиновского».

Центральний державний історичний архів УРСР у Києві, ф. 128, оп. 1 (заг.), спр. 774, 1787 р., арк. 186.

Джерело: Петренко М.З. Українське золотарство 16 – 18 ст. – К.: 1970 р., с. 184 – 185.