2009 р. Мистецький арсенал починає повноцінну роботу

23 серпня у культурно-мистецькому та музейному центрі Мистецький арсенал відбудеться відкриття виставки De profundis (З глибин…). У церемонії візьме участь Президент України Віктор Ющенко.Ця виставка є першим масштабним заходом (площа експозиції – 3,5 тис. кв. м.), що знаменує початок повноцінного функціонування Мистецького арсеналу, повідомляє прес-служба Президента України.

Мета проекту Мистецький арсенал – створення головного музею країни, у відвідувачів якого буде можливість побачити всю історію української культури – від найдавніших часів до сучасності, наочно побачити внесок України в розвиток світової цивілізації.

На виставці De profundis будуть представлені експонати української культурної спадщини з колекцій провідних музеїв України, зокрема, Національного музею історії України, Інституту археології НАН України, Львівської галереї мистецтв та музею історії релігії, національних заповідників Хортиця, Переяслав, Черкаського, Херсонського, Вінницького, Запорізького краєзнавчих музеїв та інших відомих в Україні та за її межами установ.

Виставка ділиться на розділи:

Трипільська пластика (V – III тис. до н.е)

Древня скульптура (II тис. до н.е. – початок н.е

Народна дерев’яна скульптура (ХVII – XІХ ст.)

Барокова скульптура. Іван Пінзель і його школа (ХVII – XVIII ст.)

Олександр Архипенко: класичний авангард (ХХ ст.)

Сучасна скульптура (ХХІ ст.)

Відкриття виставки De profundis відбудеться 23 серпня о 11:00. У програмі: урочисте відкриття виставки за участю Президента України Віктора Ющенка, а також святковий концерт Дмитро Бортнянський і українська музика XX століття, який розпочнеться о 12:00.

Виставка працюватиме з 23 серпня по 27 вересня 2009 року, з 10:00 до 19:00, вихідний – вівторок. Вхід вільний. Адреса: Київ, вул. І. Мазепи, 30, Старий Арсенал, Східне крило, 1-й поверх.