1979 р. Вигляд з боку Киянівського провулку

Якутович Георгій Вячеславович (нар. 1930).

Вигляд на Львівську площу. 1979.

Туш, перо. 24,2: 32,3. Власність автора.

Зображено район старовинного Копиревого кінця – сучасний район Київського державного художнього інституту. Художник намалював з боку Кудрявської вулиці Республіканський Будинок оптово-роздрібної торгівлі на Львівській площі (початок будівництва – 1968 p.), який одночасно буде виконувати функції міського громадсько-торговельного центру (архітектори В. І. Єжов, Б. Л. Забранський, А. П. Сницарєв, О. А. Гайдученя; інженери Г. А. Авдеев, В. А. Чижик, А. В. Касилов, Д. І. Ганелін). Будинок складається із двох основних частин: 4-поверхового стилобата і 24-поверхового корпусу, де після завершення будівництва будуть розташовані Міністерство торгівлі УРСР, його управління, спеціалізовані оптові й роздрібні фірми.

Джерело: Крізь віки: Київ в образотворчому мистецтві 12 – 20 ст. – К.: Мистецтво, 1982 р., № 280.