2007 р. Міністр оборони назвав заступника Черновецького брехуном

Дата: 24.05.2007

Перебуваючи сьогодні, 24 травня, з робочою поїздкою в Полтаві, Міністр оборони України під час спілкування з журналістами відкинув звинувачення першого заступника голови столичної держадміністрації Анатолія Голубченка на свою адресу у тому, що, буцімто, «за наказом Гриценка» була зруйнована будівля, що входить до історичного комплексу «Київська фортеця».

– Такою заявою пан Голубченко показав, що він абсолютно не володіє ситуацією в Києві, не знає, що робиться в столиці, – зазначив Анатолій Гриценко. – Заява абсолютно безвідповідальна, така, що не відповідає дійсності, і людина, яка «точно знає», що «це робилося за наказом Міністра оборони Анатолія Гриценка», – просто бреше, – наголосив глава оборонного відомства.

За словами Анатолія Гриценка, брехуни не можуть займати відповідальні посади у столичній адміністрації.

Насправді, щодо території за адресою – Київ, вул. Щорса, 44 дійсно був укладений договір між Міністерством оборони України та компанією «Південзахідтрансбуд» у 2000 році. Тобто за 5 років до того, як на посаду Міністра оборони України було призначено Анатолія Гриценка.

Відповідно до цієї угоди, оборонному відомству була передана певна кількість квартир, а у 2004 році було рішення Київської міської ради щодо вилучення цієї земельної ділянки зі сфери управління Міністерства оборони України. Зараз триває процедура з розгляду судових позовів, і справа розглядається у Київському господарському суді.

Анатолій Гриценко наголосив, що жодних рішень по руйнуванню будівель, які мають історичну і культурну цінність, він як Міністр оборони України не приймав і не міг прийняти, тим більше, що існує довідка КМДА, що саме на цьому місці, за цією адресою жодної будівлі немає.

– Тому б я радив перевіряти інформацію і більше не вдаватися до безвідповідальних заяв, – підкреслив Анатолій Гриценко.

Джерело: Майдан-ІНФОРМ