Пам’ятник повстанню більшовиків проти Центральної ради у жовтні 1917 р.

Розмір зображення: 600:800 піксел

Братська могила робітників і солдат, які загинули в 1917 р. у боротьбі за Радянську владу; пам’ятник 1927 р., архітектор В.Онащенко, реконструйований в 1948 р. Пам’ятник заввишки 2.5 м, постамент з чорного лабрадорита, урна з червоного граніта [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 37].

Андрій Галицький Свято на кістках: у Маріїнському парку встановили сцену на місці масових поховань (18.08.2021 р.)

»Цікаво, виконавців нічого не бентежило, коли на могилах встановлювали сцену? Проблема навіть не в формальних дозволах, а в тому, що монтажні роботи відбувалися прямо на братському похованні учасників української революції 1917-1921 років», – сказано в тексті чиновника.

Из-за сцены для концерта Бочелли в Киеве возник новый скандал на исторической почве (19.08.2021 г.) [+ епізоди з історії пам’ятника]