2007 р. У Києві відкрили перший в СНД пам’ятник Михайлу Булгакову

Дата: 21.10.2007

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської держадміністрації, пам’ятник встановлено біля будинку на Андріївському узвозі, 13, де мешкав великий митець і де зараз знаходиться літературно-меморіальний його музей. У відкритті пам’ятника відомому письменнику взяв участь Київський міський голова Леонід Черновецький.

Л.Черновецький розповів, що авторами пам’ятнику М.Булгакову є заслужений художник України Микола Рапай та заслужений архітектор України В’ячеслав Дормідонтов.

Мер зазначив, що творами М.Булгакова він насолоджувався все життя і щасливий нарешті відкрити пам’ятник цій великій людині. “Михайло Булгаков прожив у Києві 28 років, і саме тут народилося багато його шедеврів, тому, я вважаю правильно, що перший пам’ятник Булгакову на території СНД встановлено саме тут..

Крім того, поруч, на Андріївському узвозі, незабаром буде відкрито нове приміщення Театру на Подолі, і перша вистава, що пройде на його новій сцені, буде за творами Михайла Булгакова», – сказав Л.Черновецький.

Мер столиці додав, що незабаром у місті відкриють ще декілька пам’ятників великим митцям, зокрема, письменнику Борису Пастернаку.

Джерело: УНІАН