2009 р. Київські столітні дуби стали пам’ятками природи

Дата: 24.04.2009

Київрада на своєму засіданні 23 квітня оголосила 10 віковічних дерев пам’ятками природи місцевого значення і додала, що вони володіють особливою природоохоронною цінністю. До унікальних природних об’єктів Київрада віднесла наступні дерева:

– 300-річний Татарський дуб, що росте по вулиці Нагорній, 12;

– 450-річний дуб Стеценко, що росте по вулиці Саратовській, 63;

– 500-річний дуб Перуна, що росте по вулиці Курській, 3.

У природоохоронний перелік також увійшли дерева, що ростуть на території Київського зоопарку по проспекті Перемоги, 32: 4 дерева пташиної вишні (черешні Бурдзинського), 120-річний платан гібридний (платан Станчинського), 1 ясен звичайний (ясен Шарлеманя) і 2 тополі чорні (тополі Бурдзинського).

Київрада доручила Державному управлінню охорони навколишнього середовища в Києві забезпечити охорону цих дерев для їх збереження, повідомляють у КМДА.

Нагадаємо, раніше шість вікових дерев оголосили пам’ятками природи місцевого значення. У рішенні Київради Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища доручено забезпечити їхню охорону.

Джерело: “Газета.ua”