Церква Покрови

Церква Покрови

Розмір зображення: 800:576 піксел

Кульчиці. Церква Покрови Пр. Богородиці, XVII – XVIII ст. Розібрана на поч. XX ст. Світлина В. Новоєвського 1900-х pp. зі збірки Національного музею у Львові № 1414. Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 533.

с. Кульчичі (Кульчиці).

Самбірський.

Інша, теж неіснуюча вже церква Покрови Пр. Богородиці збудована, ймовірно, як двозрубна булівля у XVII ст. пізніше розширена добудовою бабинця. Це була безверха церква, вкрита двосхилими дахами з ліхтарем на гребені нави.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 159 Галицька фінансова прокуратура, опис 9, справа № 2040, 2041.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937, c. 37, 47, 50, 56, 76.

«Український Бескид». – Перемишль – Львів, 1935, № 35.