Церква св. Дмитра

Люблінський воєвода рекомендував православну церкву в селі зруйнувати (лист до Міністерства віросповідань і публічної освіти від 4 грудня 1937 р.).

В 1937 р. село належало до Грубешівського повіту [Купріянович Г., Рошенко М. Холмщина – минувшина і теперішність. – Пам’ятки України, 1995 р., № 3].

Про початки церкви не збереглось даних. Не згадується про церкву і у актах візитацій XVIII ст. 1 У 1834 р. коштом дідички Катерини Стефанович збудовано дерев’яну церкву з однією банею і окрему дерев’яну дзвіницю, 2 яка була філійною парафії в Копилові. З 1875 р. – православна. У 1909 р. громада звернулася в єпархіальне управління з просьбою про будову нової церкви. 3 Новопризначений у 1914 р. єпархіальний архітектор Євген Чиж отримав указ імператора про побудову в селі нової церкви, 4 але на перешкоді стала перша світова війна. Після війни церква зачинена. У 1938 р. її зруйновано польською владою під час акції нищення церков. 5

1. Kołbuk W. Kościoły wschodnie w Rzeczypospolitej około 1772 roku. – Lublin, 1998.

2. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 585; справа 343, аркуш 28.