Фортеця св.Єлизавети

Розмір зображення: 800:695 піксел

Казарми 1754 р. (Єлизаветинська фортеця) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав, 1956 р., с. 40].

Казарми Єлізаветинської фортеці 1754 р. (4 корпуси) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Земляні укріплення 1754 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Єлизаветинська фортеця 1754 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Фортеця св. Єлисавети, 1754 р., м. Кіровоград. Частково зруйнована впродовж XIX – XX ст. Передбачено відтворення [Пам’ятки України, 1999 р., № 1, с. 104].