Соціальна зала Сан-Мігель

12 жовтня 2019 р. розпочнеться 15-тий Національний фестиваль «Коломийка» у приміщенні соціального залу «Сан-Мігель» (14 кілометр 6 траси) у місті Капітан Міранда о 20:00. Організатори запросили взяти участь у цьому традиційному заході на прес-конференції, яка відбулась у місті Туро-Руга.

Vechernia Mt Base, moss (Ceratodon purpureus) Для цієї суботи готується чудова вечеря з танцювальним шоу, в якій буде присутній видатні артисти, такі як Алекс Цинкар та 100 із них – Пре, Брати Яренко та Руло Грабовіскі та "4 тузи".

Президент оргкомітету Мігель Натуркач у супроводі Россани Киричик, Серхіо Лебедича та мера капітана Міранди Василіо Гура запросили пресу на цю подію, яка з кожним роком розвивається. 2019 року очікується участь близько 700 осіб.

Вони також оголосили, що відбудеться танцювальний конкурс «Коломийка» за участю пар у дитячій та старшій категорії та обрання Королеви. Вартість ранніх квитків – Gs. 80 000

Організатори пояснюють, що Національний фестиваль "Коломийка" отримав свою назву від типового українського танцю, який народився на Галичині поблизу міста Коломия, неподалік Карпат. Це танець навичок, здібностей та елегантності. В даний час кожен народний захід, який проводиться в Україні, починається з інтерпретації Коломейки, яка стала символом для українців (насправді колмийка – жанр народної пісні – І.Парнікоза).

Ця вечірка проводиться з 2003 року, українська громада, яка проживає в Парагваї та їхні нащадки, організовують цю діяльність, щоб зберегти в серці іммігрантів та громаду загалом багаті традиції української культури, які характеризуються шляхетністю, гостинністю, харизмою та схильністю до танців.

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ "Київська фортеця".