Церква св.Михаїла (нова)

Горбок. Церква св. арх. Михайла, 1997 р. Світлина 1998 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 647.

Горбок

Церква св. арх. Михайла. 1997. (УПЦ)

Місце майбутньої церкви та хрест освятив єпископ Євфимій у 1994 р. Будівельні роботи очолив місцевий майстер Василь Дешко. Особливо відзначилися на будівництві Юрій Алфелді, Василь Кучінка, Василь Максим, Іван Нодь. Постійно докладали зусиль голова церковної громади Михайло Попфолуші, священик о. Іван Гонак та й уся православна громада, що налічує 35 сімей.

Бетонне аркове перекриття та вежу збудували будівельники з Мукачева. Спорудження цегляної базилічної церкви тривало до 1997 р. Іконостас та ікони до нього виготовили в Чинадієві.

Біля церкви в 1995 р. Василь Дешко спорудив з дуба відкриту каркасну конструкцію дзвіниці, а 3 дзвони привезли з Роздола на Львівщині.

Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 647.