Церква св.Кузьми і Дем’яна

Розмір зображення: 591:800 піксел

Церква св.Кузьми і Дем’яна збудована в 1781 – 1783 рр. Нова церква збудована в 1851 р. – дерев’яна триверха споруда, крита залізом. Дзвіниця збудована окремо від церква в 1851 р. На ній були дзвони з датами 1739, 1778, 1789, 1798 рр. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 185 – 188].

Дерев’яна церква св.Кузьми і Дем'яна 1851 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 137].

Фурманівка. Дерев. церква в центрі села, орієнтація вівтаря 0°, до бічної вулиці – С3, головний вхід – С3, дерев’яна дзвіниця – А4. Спостереження М.І.Жарких, 3 серпня 1995 р.