Ельблонзька публічна бібліотека

Ельблонзька публічна бібліотека імені К. Норвида, – місце проведення численних українських культурних подій. Зокрема 20 листопада 2019 р. в приміщенні „U św. Ducha” ельблонзької бібліотеки відбулася зустріч в рамках проекту „Rozsmakuj się w tradycji”, під час якої були промовані українські традиції. В рамках цього заходу голова кола ОУП в Ельблонгу Андрій Шмигельський розказав про Україну та українців Ельблонга. Членкиня ОУП, багаторічний вчитель української мови Марія Гутовська розказала про традиції та звичаї українського народу. Відбулася дегустація вареників, які приготували членкині кола домашніх господинь з Маженціно (Marzęcinо). Також відбувся концерт українських пісень у виконанні гурту „Biłyj Bereh” під керівництвом Мартина Богуна.

Підготував І. Парнікоза, НІАМ "Київська фортеця".