Староміська ратуша

Цей центр міського життя Ельблонга неодноразово ставав місцем проведення українських культурних подій.

В 2017 р. з оказії 25 років від підписання умови про співпрацю між Ельблонгом та Тернополем 27.06.1992 р.під час Ельблонзького свята хліба відбулися урочистості пов’язані з даним партнерством. З цієї оказії в Староміській ратуші  відбулася зустріч за участі мерів обох міст та генерального консула України в Гданську Льва Захарчишина.

В Сатроміській ратуші, 14.08.2018 р. відбулися урочистості з нагоди Дня Незалежності України. Кожного року стараємось гідно відзначити чергову річицю відновлення Україною Незалежності. Користаючи з нагоди що в половині серпня в Ельблонзі перебував ансамбль бандуристок з Тернополя вирішили ми дещо перед часом відзначити це велике свято. І ось – 14 серпня 2018 р. зал „Ratusza Staromiejskiego” виповнився людьми в вишиваних сорочках. Серед гостей не забракло володарія міста – президента Вітольда Врублевького. Крім українців місцевих та приїзжих на концерт прийши також зацікавлені нашою культурою поляки. Зустріч почалася хвилиною мовчання. Так вшанували ми всі жертви росийської агресіі. Пізніше сценою заволоділо тріо бандуристок : „Оріяна „. Увиконанні ансамблю ми почули патріотичні та народніукраїньскі пісні. Не бракувало також класикі. Польських глядачів певно захопила „Dumka na dwa serca”.

Підготував І. Парнікоза, НІАМ "Київська фортеця".