2010 р. Мер Дніпропетровська пропонує передати УПЦ приміщення міської лікарні № 10

Дата: 19.11.2010

На першій сесії Дніпропетровської міськради нового скликання мер Іван Куліченко запропонував депутатам передати будівлю лікарні № 10 УПЦ, приміщення якої раніше було храмом – Успенською церквою. У Дніпропетровській єпархії УПЦ уже розповіли про великі плани з реконструкції собору, але, як розповів настоятель церкви при 10-й міській лікарні о. Тимофій Кучук, «поки що це тільки мрії».

«Щоб замовляти історико-архітектурний реставраційний проект, ми повинні мати на руках документи про те, що будівля офіційно передана єпархії. Говорити про конкретні дії рано», – зазначив священик.

За інформацією видання «Dnepr.info», свого часу Успенська церква разом з Преображенським собором вважалася візитною карткою Катеринослава (теперішнього Дніпропетровська). Лікарню у приміщенні храму розташували в середині минулого століття.

На сьогодні дзвінична частина храму знищена, і добудований ще один поверх. Священнослужителі заявляють, що готові попернути храму минулий вигляд. «Це не означає, що хворих виженуть з лікарні, а лікарів позбавлять роботи. Тільки після того, як з’явиться нове приміщення для лікарні, почнуться реставраційні роботи», – запевнив о. Микола Несправа, що раніше курував це питання.

Лікарі ж кажуть, що про закриття і переїзд нічого не чули. А ось мешканці Дніпропетровська уже висловлюють побоювання: «Зараз виписують багатьох хворих, мабуть, лікарню будуть закривати».

Джерело: РІСУ