Слобожанське смт

Історичні адміністративні поділи

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (24.02.1987, № 3640-ХІ): Перетворити південно-західний житловий масив міста Підгородне Дніпропетровського району Дніпропетровської області в окремий населений пункт і найменувати його – селище Ювілейне.

Постанова Верховної ради України від 12.05.2016 р.: перейменувати селище міського типу Ювілейне Дніпропетровського району на селище міського типу Слобожанське .

Виконавчий комітет Дніпропетровської обласної Ради народних депутатів рішенням від 22 червня 1987 року вніс у адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Дніпропетровському районі відніс селище Ювілейне до категорії селищ міського типу, утворив у ньому селищну Раду і найменував її Ювілейна.