Церква св.Миколи

Церква св.Миколи

Церква св.Миколи заснована перед 1739 р. – дерев’яна триверха споруда. В 1759 р. була досить ветхою. В 1790 р. мала два верхи (замість третього, зруйнованого бурею, влаштовано двосхилий солом’яний дах). Фундамент нової кам’яної церкви закладено в 1790 р., освячена вона в 1815 р.; покрита частково гонтою, частково соломою. В 1830-х рр. збудована верхи над навою та притвором (там влаштовано дзвіницю). В 1879 р. церква отинькована всередині та зовні. В 1886 р. збудована кам’яна огорожа [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7].

Миколаївська церква в с. Черче побудована в 1790 році, кам’яна будова, розміром 18 м х 11 м. Побудована прихожанами с. Черче. В 1936 році церква була розвалена до 1962 р. З 1962 р. приміщення церкви використовували для шкільного спортзалу до 1970 р. З 1970 р. приміщення використовували під сільський клуб.

22.08.1990 р. повернули приміщення під церкву. Проведено ремонт: побудовано новий купол, поштукатурено, зроблено покрівлю, підлога цементна. Староста церкви – Китаєвич Віра Миколаївна. Священник – Панасюк Іван Михайлович.