Церква Собору богородиці

Розмір зображення: 800:497 піксел

Церква Собору Богородиці збудована в 1732 р. – дерев’яна триверха споруда. В 1854 р. вона зруйнувалась, на її місці встановлено хрест.

Нова церква збудована в 50 саженях (100 м) від старого місця – кам’яна одноверха споруда разом з дзвіницею. Іконостас 1-ярусний. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 494; Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7 с. 457 – 459].

Чемерівці. Нова церква на північній околиці, біля окружної дороги. Орієнтація вівтаря 228°, до головної вулиці – С3. Спостереження М.І.Жарких, 28 липня 1995 р.