Чечельник смт

Історичні адміністративні поділи

Можливо, засноване поміщиками Чечелями у 17 ст. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9]. З 1781 р. тут знаходився деканат Київської уніатської митрополії [Перковський А.Л. Довголітні люди на Правобережній Україні в 18 ст. – Український історичний журнал, 1966 р., № 2, с. 108].

Сотенне містечко Брацлавського полка в 1649 р.

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки поч. 17 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Церква Покрови існувала у 18 – поч. 19 ст. на східному боці м-ка [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 782].

Церква св.Михаїла існувала у 18 – поч. 19 ст. в центрі м-ка [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 782].