Буський район

Олесько смт

Олесько смт

Розмір зображення: 800:534 піксел

Перша згадка: 1366 р.; в 1441 р. надано магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Цікаве й рясно ілюстроване оповідання Андрія Бондаренка про пам’ятки містечка (5.03.2015 р.) ;

1977 р. 18 липня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № A325-10.
1977 р. Панорама з церквою і костелом зі сходу
13 січня 2008 р. Фото С.І.Потієнка.
2008 р. Панорама з півночі (+)
Замок 14 – 17 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 60]. 	Замок 14 – 17…
1988 р. 15 серпня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 461-05+6.
1988 р. Панорама кляштора і замку з півдня (+)
1988 р. 15 серпня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 461-07+8.
Костел та монастир капуцинів 1739 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Кляштор капуцинів (+)
Косте 15 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 60]. 	Костел 15 ст.…
Костел св.Трійці (+)
Церква розташована в центрі м-ка на бічній вулиці. Вівтарем вона орієнтована на схід, головним фасадом – до вулиці. Біля церкви є дзвіниця та…
Церква Успіння (+)
Пам’ятник відкрили 21 грудня 1975 року з нагоди 55-річчя Першої кінної армії. Автори: скульптор, професор і ректор Львівського інституту…
Пам’ятник 1-й Кінній армії (+)
Фото Зенона Боровця і Богдана Тхора, 7 вересня 2006 р. 	Н дошці напис: «Тут в кінції 1944 р. від рук НКВС страчені (через повішання? два герої…
Пам’ятний знак героям ОУН (+)