Паспортна інформація

Городище

Пам’ятка археології.

X-XIII ст.

Львівська обл., Буський район, м. Буськ, при руслі р. Полтви.

Загальний опис:

Залишки городища збереглися на підвищеному мисі при впадінні Полтви у Західний Буг. Городище мало форму неправильної трапеції, розміром 150×400 м. В його південній частині збереглися залишки оборонного рову (довжина – 440 м, ширина – 26 м, глибина – 7 м) та валу висотою 4 м.

Пам’ятка виявлена в кінці XIX ст. Розвідувальні дослідження проведені В.П. Савичем у 1957 р., П.О. Раппопортом у 1962 р., І.К. Свєшніковим у 1969 р. Археологічні матеріали зберігаються у Львівському історичному музеї.

Взято під охорону згідно Постанови Ради Міністрів УРСР № 711 від 21 липня 1965 р.

Охоронний № : 284 (71)

Основна бібліографія, архівні дані:

Раппопорт П.А. Военное зодчество западнорусских земель X-XIV в. // Материалы и исследования по археологии СССР.- № 140.- М., 1967.- С. 39.

Ратич О.О. Древньоруські археологічні пам’ятки на території західних областей УРСР.- АН УРСР.- К., 1957.- С. 19-20.

Ипатиевская летопись.- ПСРЛ.- Т. II.- М., 1962.- С. 241.

План розташування городища.