Бучацький район

Золотий Потік смт

Золотий Потік смт

Перейменування: до 1570 р. звалось Загайпіль, в 1570 р. дано нову назву Золотий Потік.

Перша згадка: кін.14 ст.; в 1601 р. надано магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 14 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Жванець с
Жванець с
Замок 17 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 85]. 	Замок 17 ст.…
Замок (+)
Палац розташовано на північ від замку і на південь від костелу. Головним фасадом він обернений на південь, до вулиці. Спостереження М.І.Жарких, 17…
Палац (+)
Костел 17 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 85]. 	Костел збудовано в…
Костел (+)
Церква: орієнтація вівтаря 180° на бічній вул. (по дорозі на Стінку), до вул. С3, головний вхід в позиції С3, дерев.дзвіниця в позиції А4.…
Церква (+)