Церква Вознесіння

Церква Вознесіння

Розмір зображення: 800:617 піксел

Боронява. Церква Вознесіння Господнього [ліворуч] біля мурованої церкви Покрова [праворуч]. Світлина з архіву І. Клованича. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 777.

Боронява

Церква Вознесіння Господнього. 1927.

Землю для спорудження православної церкви дав Петро Попович поряд з греко-католицькою церквою. Дерев’яну церкву 14,5 м завдовжки, 7 м завширшки при висоті стін 3,5 м та висоті вежі 11,75 м збудували місцеві майстри Король, Орінчай, Форкавець, Хмара, а вів будівництво Микола Лемко, який трагічно загинув, упавши з турні. Двосхилі дахи вкрили драницями, невелику вежу увінчувало конічне бляшане шатро. Правили в церкві монахи з нанківського монастиря.

Церкву зняли з реєстрації діючих церков 5 вересня 1961 р., а в жовтні 1977 р. споруду розібрали, як аварійну.

Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 776.