Зміївка с

Довідка у Вікіпедії:

У селі Зміївка (Бериславський район) знищено російськими військовими – Меморіал борцям за волю України. Про це повідомляє журналістка Лідія Григор’єва (30.07.2022 р.)

Його було встановлено у 2010 році, збір коштів на нього проводила місцева громада. Двометровий пам’ятник зроблено у вигляді сонячного годинника, на циферблаті замість цифр – видатні дати української державності та гасло “Майбутнє держави залежить від нас”.

Указ Президії ВР УРСР від 15 квітня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Херсонської області»: населені пункти Змїївської сільської Ради — село Старошведське іменувати село Вербівка, хутір Фриденгейм іменувати хутір Степний. [Старошведське – нині північна частина Зміївки; Степне є в 22 км від Зміївки, малоймовірно, що це воно; скоріше, це село було затоплене Каховським водосховищем.]