Війтівка с

Історичні адміністративні поділи

Назване від першого поселенця – війта (18 ст.). У північній частині села було ур.Замчище, за переказом, схованка гайдамаків [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Указ Президії ВР УРСР від 7 червня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Вінницької області»: село Війтівка іменувати село Чапаївка і Війтівську сільську Раду — Чапаївська.

Рішення про перейменування села Чапаєвка на село Війтівка прийняла Верховна Рада України 17.05.1995 р. Рішення №281/95-ПВ. Дата опублікування 01.06.1995 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 19, стор.441).

Президія Верховної Ради України постановляє (17.05.1995, № 281/95-ПВ): Відновити колишні найменування населеним пунктам Вінницької області: у Бершадському районі селу Чапаєвка – село Вийтівка

Церква св.Іоана Златоуста відома з ерекції Станіслава Потоцького 1745 р. Була церква св.Іоана Златоуста – дерев’яна; згоріла у 1774 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 803 – 804].