Степанки с

Історичні адміністративні поділи

Відоме з 17 ст. На схід від села було погано збережені вали – за переказом, укріплення проти татарських набігів. У народі воно зветься Городище [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9]. Нині зветься Першотравневе [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К.: Політвидав, 1969 р.].

Рішення про перейменування села Першотравневе на село Степанки прийняла Верховна Рада України 11.06.1993 р. Рішення № 3279-XII. Дата опублікування 01.07.1993 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 29, ст. 318).

Президія Верховної Ради України постановляє (11.06.1993, № 3279-XII): Відновити селу Першотравневе Барського району Вінницької області колишнє найменування Степанки.