Церква Різдва богородиці

Церква Різдва Богородиці в містечку освячена в 1709 р. – дерев’яна триверха споруда. В 1823 р. всі три церкви були розібрані, будівельний матеріал продано і на отримані гроші збудована кам’яна одноверха церква разом з дзвіницею. В плані вона 9.5: 3.75 сажені (20.2: 8 м), висотою 10.3 саж. (22 м). Дзівниця потріскалась, тому в 1875 р. збудовано окрему дерев’яну дзівницю. На ній були дзвони з датами 1700, 1750, 1768 рр.

В 2 половині 19 ст. в церкві були стародруковані євангелія – Львів: 1690 р.; Москва: 1730 р.; Почаїв: 1759 р.; Львів: 1792 р. [Видання з такими вихідними даними не позначене в зведеному каталозі (Запаско Я., Ісаєвич Я. Пам’ятки книжкового мистецтва. – Льв.: 1984 р., кн. 2, ч. 2: 1765 – 1800 рр.) – думаю, рік помилковий] Книга 1730 р. була куплена Іллею Гарановським за 12 злотих до церкви Введення, про що є запис 29.01.1736 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 413 – 414; СКУ, с. 140 – 145].